Home

Achtergrond

Polen en Rusland leggen vleesconflict bij

Rusland heeft vandaag ingestemd met de opheffing van een tweejarig importverbod op Pools vlees.

Volgens de Russische landbouwminister Alexei Gordejev tekenen de twee landen volgende week een overeenkomst, waarna de export van Pools vlees naar Rusland weer kan beginnen.

De minister had in Moskou een ontmoeting met zijn Poolse collega Marek Sawicki. Rusland stelde het embargo in november 2005 in na klachten over de voedselveiligheid. Warschau bestempelde het verbod als politiek gemotiveerd en gericht tegen de toenmalige nationalistisch ingestelde Poolse regering.

Het vleesconflict leidde er vorig jaar toe dat Polen zijn vetorecht gebruikte om een nieuw handels- en samenwerkingsverdrag tussen de Europese Unie en Rusland tegen te houden. De onlangs aangetreden Poolse premier Donald Tusk heeft aangegeven de relaties met Rusland te willen verbeteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.