Home

Achtergrond 156 x bekeken

Poetin noemt parlementsverkiezingen legitiem

De Russische president Vladimir Poetin twijfelt niet aan het democratische gehalte van de parlementsverkiezingen van zondag in zijn land.

De stembusgang was ”legitiem”, aldus het staatshoofd en kopman van de winnende partij Verenigd Rusland. Hij bedankte de kiezers voor de hoge opkomst die volgens hem een afspiegeling is van de groeiende economische en politieke macht van het land.

”Het is me nu duidelijk dat Russen nooit hun land het destructieve pad op laten gaan zoals sommige andere landen uit de voormalige Sovjet Unie”, aldus Poetin. De verkiezingen zijn ”een goed voorbeeld en een goede indicatie van de Russische interne politieke stabiliteit”.

Poetins partij boekte zondag een grote zege. Waarnemers uit binnen- en buitenland hebben geen goed woord over voor de gang van zaken voor en tijdens de stembusgang.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.