Home

Achtergrond

Plantform krijgt subsidie

Plantform, het samenwerkingsverband van vijf potplantentelers gericht op het ontwikkelen van een standaard softwaresysteem, krijgt financiële steun van het ministerie van Landbouw.

Het ministerie heeft vier projecten in het kader van de regeling 'Samenwerking bij Innovatie 2007' steun toegezegd voor een totaalbedrag van 1,4 miljoen euro. De bedrijven zelf steken bijeen 2,4 miljoen in de nieuwe ontwikkelingen.

Plantform is een van de vier gehonoreerde projecten. Daarnaast gaat er onder andere geld naar een samenwerkingsverband van bollenveredelaars en de Universiteit Leiden waar wordt onderzocht of stoffen in bollen geschikt zijn voor de cosmetische en farmaceutische industrie, en een samenwerkingsverband van veredelaars en plantenkwekers die werken aan een robot voor het selecteren van kiemplanten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.