Home

Achtergrond 520 x bekeken

Plaatsspecifiek bemesten praktijkrijp

Plaatsspecifiek kunstmest strooien is rijp voor de praktijk, was vorige week te zien op de mechanisatieshow van Abemec in Veghel.

De bemestingingstoestand wordt vastgelegd in bodemkaarten, voor de aansturing van de strooicomputer in het veld.

Abemec heeft een op elkaar afgestemd pakket om werkelijk op maat kunstmest te strooien, inspelend op variaties in de bemestingstoestand op een perceel. Het karteringswerk wordt uitgevoerd door Agritip Precisiefarming in America, waarbij met hulp van GPS op meer plaatsen op het perceel een bodemmonster wordt genomen.

Het strooiwerk wordt uitgevoerd met een Bogballe kunstmeststrooier die is voorzien van een strooicomputer. Deze wordt aangesloten op een GPS-systeem, zodat tijdens het werk de positie van de strooier altijd bekend is.

De derde component bestaat uit een computer plus software die –met GPS op de strooitrekker- zorgt voor de plaatspecifieke aansturing van de strooicomputer aan de hand van genoemde bodemkaarten. Deze derde component is ontwikkeld door Consilion in Wageningen, dit bedrijf werkt samen met Agritip.

Wat luchtiger was een wervelende show met allerhande werktuigen en machines die Abemec in haar programma heeft. Tegenover de 540 pk sterke op zes wielen aangedreven Trisex Fendt die onlangs voor het eerst werd getoond op de Duitse Agritechnica werktuigenbeurs, werd in Veghel een Fendt op slechts twee wielen getoond.

Eveneens anders dan anders is het tegen elkaar op laten klimmen van twee Fendts.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.