Home

Achtergrond 157 x bekeken

'Partij Poetin op 61 procent'

Verenigd Rusland, de partij van president Vladimir Poetin, heeft bij de parlementsverkiezingen vandaag circa 61 procent van de stemmen gekregen.

Dit voorspelt de eerste exitpoll na het sluiten van de laatste stembureaus om 19.00 uur (Nederlandse tijd). Naast Verenigd Rusland kunnen drie andere partijen erop rekenen de kiesdrempel van 7 procent te halen: de Communistische Partij en twee bondgenoten van Poetin, de ultranationalistische LDPR en de partij Eerlijk Rusland.

De communisten die op circa 12 procent van de stemmen kunnen rekenen, blijven dus als enige oppositiepartij vertegenwoordigd in de Doema. De drie partijen die Poetin steunen, vertegenwoordigen samen meer dan 86 procent van het electoraat.

De eerste gedeeltelijke uitslagen na het tellen van 12 procent van de stemmen bevestigen de trend van de exitpoll: Verenigd Rusland staat op 63 procent, de Communistische Partij op 12 procent, de LDPR op 11 procent en Eerlijk Rusland op 7,1 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.