Home

Achtergrond

Parlementszitting Suriname loopt uit op gevecht

Een bijeenkomst van het Surinaamse parlement is donderdagavond (plaatselijke tijd) op een vechtpartij uitgelopen.

Parlementariër Rashied Doekhie van oppositiepartij NDP, de groepering van Desi Bouterse, ging op de vuist met parlementsvoorzitter Paul Somohardjo.

De ruzie ging om zwendel met gronden door het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Grondbeleid. Doekhie meent bewijzen te hebben dat Somohardjo bij die zwendel betrokken is.

Na de opmerkingen van Doekhie schorste Somohardjo de vergadering. Vervolgens liep Doekhie naar voren om Somohardjo een klap te geven. Ex-leider van het Jungle Commando Ronnie Brunswijk, die nu parlementariër in de coalitie is, greep in. Brunswijk wierp Doekhie op de grond. Daarna gaf Somohardjo Doekhie nog een trap.

Vervolgens trad de aanwezige politie op. Doekhie werd afgevoerd. Na de vergadering verklaarde Doekhie dat hij een aanklacht tegen Somohardjo zal indienen.

Vicepresident Ramdien Sardjoe liet weten dat hij het incident ernstig betreurt. Leden van de coalitieregering stelden dat het incident in het teken staat van het proces tegen de verdachten van de Decembermoorden. Het incident zou zijn bedoeld om zoveel mogelijk onrust te veroorzaken en de spanning tussen de oppositie en de coalitie zoveel mogelijk op te voeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.