Home

Achtergrond 4 reacties

PT-voorzitter wil discussie op argumenten

In een zes pagina's lange brief roept PT-voorzitter Dirk Duijzer Tweedekamerlid Charlie Aptroot en de NVAF op "te stoppen met het verspreiden van leugens over de product- en bedrijfschappen."

Volgens Duijzer (pdf) staat het Productschap Tuinbouw "open voor verandering en voor een constructieve dialoog met iedereen." Duijzer reageert hiermee op een eerdere brief van Aptroot, gepubliceerd in het Agrarisch Dagblad van 14 december, waarin het Tweedekamerlid onder andere schrijft dat het jaarverslag van het PT geen duidelijkheid verschaft over het salaris van de voorzitter.

Duijzer stelt dat de deur van het PT "voor iedereen open staat", maar dat de Nieuwe Vrije Agrarische Federatie (NVAF) geen overleg met het PT willen en alleen de opheffing van de product- en bedrijfschappen op de agenda hebben staan.

In de brief hekelt Duijzer de manier van discussie voeren van de NVAF en van Aptroot. Volgens de PT-voorzitter voelen niet alleen medewerkers van het productschap zich door uitlatingen van de NVAF geschoffeerd, maar voelen ook ondernemers uit de tuinbouw zich gegriefd door "de stroom aan verdachtmakingen".

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jac

  nou Arjan dan maar geen onderzoek meer doen, eens kijkenhoe lang we het dan volhouden. Hoe bedoel je dat het buitenland met onze promotiegelden gaat lopen?
  Dat er bij het produktschap wat veranderd moet worden ben ik wel met je eens, als je hoort over beleggingen met geld wat "over"is en van dit soort zaken die kunnen natuurlijk niet door de beugel en het zou de prod.schappen sieren als ze dit soort zaken meteen zouden aanpakken om de zaak gezond te maken.
  De produktschappen opheffen vindt ik geen optie, het is het enige orgaan wat er voor kan zorgen dat iedereen mee betaalt en dat niet een gedeelte betaald en de rest profiteert, zoals met zaken die door LTO en dergelijke geregeld worden wel vaak gebeurd.
  Ik hoop dat de NVAF en de produktschappen snel met argumenten proberen de zaak te verbeteren zonder modder gooien en mekaar proberen af te schaffen....

 • no-profile-image

  Arjan

  Wat zeg je daar nou Duijzertje?

  Denk jij dat de ondernemers uit de tuinbouw zich echt gegriefd voelen door de stroom aan verdachtmakingen?

  Ten eerste zijn het geen verdachtmakingen maar feiten! Maar ja, je word op den duur een beetje bang he als je achter je broek gezeten word, altijd de boel belazerd hebt en geld over de balk gesmeten.

  ten tweede ligt er weer een mooi rapportje klaar bij jullie dat 2/3e van de tuinbouw achter jullie promotie beleid staat. Denk het niet!
  Wij betalen reclame en onderzoek waar het buitenland mooi voor niets mee gaat lopen en gebruik van maakt.
  Zij hebben er vele malen meer profijt van als wijzelf

  Wijn wij toch weer stom om er in te trappen en maar weer te betalen aan jullie heffingen?
  Nee dus!!! Ik dus zeker niet!

 • no-profile-image

  jan

  je begrijp niet hoe ze er aan komen!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Antje

  Een kat in nood maakt rare sprongen.

Of registreer je om te kunnen reageren.