Home

Achtergrond 150 x bekeken

'Overname vaak voorafgegaan door koerssprong'

Aan bijna de helft van de aangekondigde miljardenovernames van Nederlandse beursgenoteerde bedrijven dit jaar zijn opmerkelijke koersstijgingen en handelsvolumes voorafgegaan.

Dat meldde Het Financieele Dagblad vrijdag op basis van een eigen analyse. Van de dertien overnames met een overnamesom van meer dan 1 miljard euro zijn er bij zes heftige koersbewegingen en hoge handelsvolumes bij het doelwit geweest. Het gaat om Vedior, Hagemeyer, Numico, Rodamco Europe, ABN Amro en Endemol.

Voor de Autoriteit Financiële Markten (AFM) is het mogelijk uitlekken van de overnameplannen rond Numico en Vedior en de eventuele handel met voorkennis redenen voor onderzoek, zo meldde de toezichthouder eerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.