Home

Achtergrond 191 x bekeken

Oud-directeur Rabobank woensdag voor de rechter

De voormalig directeur van de Rabobank in Doetichem moet woensdag samen met twee medeverdachten voor de rechtbank in Zutphen verschijnen. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) in Zwolle maandag.

De Rabobank in Doetinchem erkende vorige maand valsheid in geschrifte, oplichting en verduistering van gelden inzake de beleggingen van beleggersclub D'n Anwas uit Doetinchem.

Het bankfiliaal en het voormalig hoofd van de beleggingsafdeling van de bank hebben een financiële schikking getroffen van 1,5 miljoen euro. Drie verdachten, onder wie de oud-directeur van de Rabobank en een oud-bestuurslid van de beleggersclub, willen niet meewerken aan een schikking en worden gedagvaard.

De zaak, die zich bijna tien jaar geleden afspeelde, zorgde toen voor veel beroering. De Rabobank was in 1995 betrokken bij de oprichting van D'n Anwas. In 1998 bleek dat het ingelegde vermogen bij de Achterhoekse beleggingsclub was geslonken van 31,5 miljoen euro naar 11 miljoen euro. In 2000 deed het bestuur van D'n Anwas bij de politie aangifte tegen de Rabobank Doetinchem vanwege vermoeden van valsheid in geschrifte en verduistering. De politie speelde de affaire door naar het OM.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.