Home

Achtergrond

Oud-bestuurder en -voorman Rob de Boer overleden

Op 6 december is oud-bestuurder en -voorman van de vasteplantensector Rob de Boer (61) overleden na een slopende ziekte.

De Boer heeft samen met zijn echtgenote Alice een vasteplantenkwekerij opgebouwd in Frederiksoord. Daarnaast heeft hij zich gedurende vele jaren verdienstelijk gemaakt voor de boomkwekerijsector met de vasteplantensector in het bijzonder.

De Boer is lange tijd bestuurslid en voorzitter geweest van de Vereniging van Vasteplantenkwekers, oftewel de cultuurgroep Vaste Planten van de NBvB. Hij was internationaal actief voor de Internationale Stauden Union. Hierdoor was hij ook bestuurslid van de NBvB en gedurende een aantal jaren dagelijksbestuurslid en vice-voorzitter.

In het dagelijks bestuur had De Boer de portefeuille onderwijs. Hij was de oprichter van de – toen nog – onderwijscommissie van de NBvB, die nu onderdeel is van de Raad voor de Boomkwekerij. Hij was de initiator van de onderwijsdagen voor de sector, waar het boomteeltonderwijsveld en de bedrijfsgenoten elkaar informeerden en stimuleerden het vakonderwijs vorm te geven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.