Home

Achtergrond 270 x bekeken

Organisaties verdubbelen noodhulp Bangladesh

De protestantse medefinancieringsorganisatie ICCO en Kerk in Actie verdubbelen hun budget voor noodhulp aan Bangladesh. De schade die de cycloon Sidr vorige maand het Aziatische land toebracht, blijkt veel groter dan tot nu werd aangenomen.

Dat hebben beide organisaties donderdag laten weten. Ze trekken nu 300.000 euro voor noodhulp uit. De cycloon, die op 15 november toesloeg, kostte aan zeker 4200 mensen het leven.

Inmiddels is duidelijk dat meer dan 2,2 miljoen families door de ramp zijn getroffen en dat 1,5 miljoen huizen verwoest of in elk geval beschadigd zijn. Het grootste probleem is de beschikbaarheid van schoon drinkwater. Veel mensen hebben diarree en de kans op de uitbraak van andere besmettelijke ziekten als cholera is groot.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.