Home

Achtergrond 165 x bekeken

Oranje op EK goed voor 42 miljoen per wedstrijd

Elke wedstrijd van het Nederlands elftal tijdens het aanstaande Europees Kampioenschap zal de Nederlandse economie 42 miljoen euro opleveren.

Dat heeft de creditcardmaatschappij Mastercard vandaag bekendgemaakt. Mastercard is sinds 1992 een van de officiële sponsors van de Europese voetbalbond UEFA.

Op het EK, dat volgend jaar plaastvindt in Zwitserland en Oostenrijk, speelt Oranje poulewedstrijden tegen Frankrijk, Italië en Roemenië. De wedstrijden van Frankrijk tegen Italië, Nederland tegen Frankrijk en Italië tegen Nederland zullen de grootste economische impact hebben.

De onderzoekers, onder leiding van de vooraanstaande Europese sporteconoom Simon Chadwick, concluderen dat de Europese economie met 1,4 miljard euro zal profiteren van het toernooi. Het gaat daarbij vooral om de verkoop van tickets en reizen, de verkoop van eten en drinken, merchandising, advertentie-inkomsten en een toenemend gebruik van telecommunicatie en nieuwe media.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.