Home

Achtergrond

Optimistische stemming op Bali

Op de klimaattop op Bali begint enig optimisme de kop op te steken in zowel Europese als Amerikaanse hoek.

De top die vandaag rond zes uur (lokale tijd) zou eindigen, loopt onherroepelijk uit. De Europese Unie en de Verenigde Staten zijn het er nog steeds niet over eens of in de slotverklaring harde cijfers over de uitstoot van broeikasgassen moeten komen te staan.

Maar de Amerikaanse onderhandelaar Harlan Watson was niettemin hoopvol. "Ik denk dat we een akkoord krijgen.'' De Duitse minister van Milieu, Sigmar Gabriel, zei dat de sfeer is verbeterd.

Volgens Nederlander Yvo de Boer, hoofd van het organiserende VN-milieubureau UNFCCC, komen de deelnemende landen vanochtend bij elkaar om de onderwerpen waarover overeenstemming bestaat, af te hameren. "Je zou grijze rook kunnen zien komen uit de zaal.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.