Home

Achtergrond

Ook Van Mesdagkliniek prikte met dezelfde pen

In de Groningse Van Mesdagkliniek is sinds april vorig jaar gebruikgemaakt van prikpennen met mogelijk besmette naalden.

Evenals het gezondheidscentrum in Almere werd ook in Groningen de naald niet altijd vervangen door een schone. Dat maakte de Van Mesdagkliniek vandaag bekend.

De kliniek roept patiënten en medewerkers op zich zo spoedig mogelijk te melden voor een bloedtest, zodat kan worden vastgesteld of ze mogelijk zijn besmet met hepatitis-B, hepatitis-C of hiv.

Volgens een woordvoerster is nog niet duidelijk bij hoeveel mensen de mogelijk besmette naalden zijn gebruikt. Uit voorzorg hebben alle tweehonderd patiënten en vijfhonderd medewerkers maandag een brief ontvangen waarin hen gevraagd wordt of zij het afgelopen anderhalf jaar geprikt zijn. Wanneer dat het geval is, wordt hen gevraagd zo snel mogelijk een bloedtest te laten doen.

De fout kwam aan het licht nadat onlangs bekend werd dat in een gezondheidscentrum in Almere eenzelfde injectiepen verkeerd werd gebruikt. Een medewerker van de Van Mesdagkliniek trok daarop aan de bel. Het voorval is inmiddels gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

De eerste patiënten en medewerkers hebben zich vanochtend al laten testen. De kliniek hoopt ook de andere testen deze week te kunnen afronden. Ook de uitslag is waarschijnlijk al deze week bekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.