Home

Achtergrond 287 x bekeken 2 reacties

Ook FNV wijst cao-voorstel van Plukon af

Ook de leden van FNV Bondgenoten hebben het eindvoorstel van Plukon voor een nieuwe cao afgewezen.

Eerder deze week deden de CNV-leden dat al. Volgens onderhandelaar Jos Hendriks van de FNV waren de leden unaniem in hun afwijzing. De leden hebben een pakket met eisen opgesteld voor Plukon. Ze eisen een loonsverhoging van 3,5 procent, het niet doorberekenen van de WGA-premie (Wet gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid), en een toeslag voor wisseldiensten van 12,5 tot 15 procent. Ook willen ze een eerlijker reiskostenregeling. De FNV-leden willen geen afspraken maken over werken op zaterdag.

De CNV-leden wezen het akkoord af op grond van het werken op zaterdag in Wezep. Plukon wil dat de 450 medewerkers in Wezep zes zaterdagen per jaar gaan werken. De bond heeft gisteren een brief gestuurd naar de Plukon-directie met een uitnodiging om opnieuw aan de onderhandelingstafel te gaan.

Ook de FNV heeft haar eisen onder aandacht van de Plukon-directie gebracht. "Wij willen graag dat het werk op zaterdag structureel wordt verdeeld. Het zijn nu steeds dezelfde mensen die dat werk doen. Daar willen we vanaf", stelt directeur Peter Poortinga in een reactie.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    jopie

    en jij gaat ook werken op zaterdag voor je baas zonder toeslagen he?

  • no-profile-image

    kees

    de werknemers van plukon zijn toch geen ambtenaren ?

Of registreer je om te kunnen reageren.