Home

Achtergrond

Ook Bali en Sulawesi getroffen door storm

Het noodweer dat Indonesië geselt, heeft ook de eilanden Sulawesi en Bali getroffen.

In de stad Makassar op Sulawesi werden donderdag tientallen huizen verwoest en viel minstens één dode. Zware regenval leidde er tot overstromingen en aardverschuivingen. Reddingswerkers zijn op zoek naar slachtoffers.

Eerder op de dag vernielde de storm al cafés en woningen in Jimbaran op Bali en ook de zuidkust van Java kreeg het zwaar te verduren. Metershoge golven beukten op de kust. Het dichtbevolkte eiland heeft zwaar te lijden onder de tropische stormen, hoogwater en zware regenval.

Aardverschuivingen en overstromingen hebben dorpen geïsoleerd. Reddingswerkers zoeken naar slachtoffers in huizen die door modder bedolven zijn of tot het dak toe in het water staan. Op veel daken van huizen wachten mensen totdat er hulp is. Het leger, de politie en hulpverlenende organisaties zijn druk met evacuaties. Meer dan 130 mensen hebben door het noodweer al het leven verloren.

In het zwaarst getroffen gebied Karanganyer moesten de hulpdiensten hun werkzaamheden staken vanwege de zware regenval. De Indonesische regering heeft een bedrag van ruim 15 miljoen dollar vrijgemaakt dat direct besteed kan worden aan de hulpoperatie en aan het voorkomen van wateroverlast en overstromingen in de toekomst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.