Home

Achtergrond 152 x bekeken

Ontsnapte tijger doodt bezoeker dierentuin

In de dierentuin van de Amerikaanse stad San Francisco heeft een ontsnapte Siberische tijger dinsdag een bezoeker gedood.

Dat meldde het lokale televisiestation KGO-TV. Twee andere mensen raakten ernstig gewond. De politie heeft de tijger doodgeschoten.

Het is nog onduidelijk hoe de tijger rond sluitingstijd omstreeks 17.00 uur kon ontsnappen. De roofkat viel de mannen aan in het café van de dierentuin. De slachtoffers steunen de dierentuin financieel, aldus een woordvoerder van de brandweer tegen de nieuwszender CNN.

In eerste instantie werd gedacht dat nog drie tijgers waren ontkomen, maar dat bericht bleek later onjuist. Vorig jaar kerst viel in dezelfde dierentuin dezelfde Siberische tijger al een verzorgster aan, aldus KGO-TV. De vrouw overleefde de aanval. Het leeuwenverblijf was na dit incident maanden gesloten en is voor 250.000 dollar verbouwd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.