Home

Achtergrond

Online mestprijzen vergelijken

Veehouders en akkerbouwers kunnen voortaan via internet opgeven wat ze voor mest hebben betaald en ontvangen. Hiervoor heeft het landbouweconomisch Instituut (LEI) samen met de landbouworganisaties LTO, NAV, NVV, NVP en NMV en met het ministerie van Landbouw een mestprijzenmonitor ontwikkeld.

Het doel van de monitor is de mestprijzen transparanter en inzichtelijker te maken. Deelnemers aan de gratis website moeten een elftal vragen beantwoorden en zo de gegevens per partij afgevoerde of aangevoerde mest invullen. Dat zijn vragen over de mestsoort, de transportafstand, de regio, laad- en losplaats en de prijs inclusief of exclusief het uitrijden van mest. Een partij kan bestaan uit meerdere vrachten.

Gebruikers van de site moeten zich éénmalig registreren. Er vindt geen individuele registratie plaats, maar door de registratie zijn de gegevens niet anoniem. Er zullen regelmatig controles plaatsvinden ter bevordering van de kwaliteit.

Meer informatie De monitor mestprijzen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.