Home

Achtergrond

Oeso: groei wereldeconomie zwakt licht af

Na een sterke expansie zwakt de groei van de wereldeconomie momenteel licht af.

In de Verenigde Staten neemt de groei sterker af, maar er is geen sprake van een recessie. Het risico op inflatie als gevolg van de hoge voedsel- en brandstofprijzen kan goed in toom worden gehouden.

Dat zijn enkele conclusies in een halfjaarlijks rapport van de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, over de economische groei in de dertig lidstaten. Het rapport werd donderdag in Parijs gepresenteerd.

De OESO prijst de Federal Reserve, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, voor de renteverlagingen van de afgelopen maanden en geeft de Europese Centrale Bank en de centrale bank van Japan het advies de rente het komende jaar ongemoeid te laten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.