Home

Achtergrond

Nutreco koopt diervoerderbedrijven van Basf

Nutreco neemt in acht landen de diervoederactiviteiten van het Duitse chemieconcern Basf over. Door de aankoop wordt de Nederlandse diervoederproducent wereldwijd de nummer twee op het gebied van premixen.

Nutreco maakte vandaag bekend dat de overname 60 miljoen euro kost, inclusief integratiekosten. Het concern liet verder weten dat zijn omzet in premixen bijna verdubbelt tot 400 miljoen euro. De acht van Basf gekochte bedrijven leveren in 2009 een bijdrage van 10 miljoen euro aan de operationele winst. De overgenomen ondernemingen tellen 435 werknemers.

In vijf "veelbelovende" groeimarkten (de Verenigde Staten, Mexico, Polen, China, Guatamala en Indonesië) hoopt Nutreco zijn positie door de transactie te versterken. Nutreco breidt bovendien uit in Italië.

De overnames moeten Nutreco een goede basis geven om zijn activiteiten in Amerika en Azië verder uit te breiden. De afgelopen twintig maanden heeft Nutreco in meerdere landen premixen- en speciaalvoerbedrijven overgenomen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.