Home

Achtergrond 218 x bekeken

Noordwijk kan weer even uitwaaien

De inwoners van Noordwijk kunnen tijdens de kerstvakantie na lange tijd weer genieten van een frisse zeelucht.

Het strand, dat begin oktober tot verboden gebied werd verklaard, is dan weer even toegankelijk voor het publiek. Dat liet de gemeente vandaag weten.

Het Hoogheemraadschap van Rijnland is in september begonnen met werkzaamheden om de kust te versterken. Zo is een 'dijk in duin' van een ruim een kilometer lang aangelegd en komt er een duinverbreding van 42 meter richting zee. In oktober begon Rijnland met het opspuiten van 1,5 miljoen kubieke meter zand op het strand. Het gebied werd door de gemeente vervolgens tot verboden gebied verklaard en het strand kreeg een 24-uursbeveiliging.

Het informatiecentrum bij de boulevard trekt volgens een woordvoerder van de gemeente dagelijks honderden mensen. "Zij zijn blij nu eindelijk even het strand op te kunnen'', aldus de zegsman. Op 7 januari hervat Rijnland het werk en wordt het strand weer afgesloten.

Het project in Noordwijk maakt deel uit van grootschalige werkzaamheden van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Het ministerie steekt tot 2015 ruim 740 miljoen euro in het verbeteren van de dijken op tien plaatsen die te boek staan als relatief zwak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.