Home

Achtergrond

Noorden ruziet over besteding Zuiderzeegeld

Noord-Nederland heeft de centen nog niet binnen, maar nu al is ruzie over de besteding van ruim 2 miljard euro die de drie noordelijke provincies krijgen als compensatie voor het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn.

De provincies Friesland en Groningen willen met het geld onder meer een spoorlijn van Groningen naar Drachten en Heerenveen aanleggen. De provincie Drenthe en de stad Groningen zien daar niets in. Dat meldde de provincie Friesland vandaag.

De spoorlijn zou volgens een grove schatting van treinvervoerder Arriva 600 miljoen euro kosten. Arriva is groot voorstander van de aanleg en wil daar ook aan meebetalen. De gemeente Groningen wil niet reageren op het conflict, de provincie Groningen zegt positief te zijn over de lijn.

Volgens de provincie Drenthe is nog niets te zeggen over de aanleg van de spoorlijn, omdat eerst moet worden onderzocht op de treinverbinding wel haalbaar is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.