Home

Achtergrond 244 x bekeken

Nieuwe lidstaat WTO

De Kaapverdische eilanden zijn toegetreden tot de Wereldhandelsorganisatie WTO.

De eilandengroep vormt daarmee het 152ste lid van de organisatie. De ondertekening die de toetreding bezegelt, vond vandaag plaats in Genève, waar het hoofdkwartier van de WTO is gevestigd.

WTO-directeur Pascal Lamy is blij met het lidmaatschap van de Afrikaanse staat. Hij zei het te zien als een nieuw teken van vertrouwen in het multilaterale handelssysteem. De WTO is de organisatie die de mondiale handelsregels vaststelt. Om voor lidmaatschap in aanmerking te komen moeten landen hun markten meer openstellen.

Binnen de WTO wordt al jaren onderhandeld over verdere liberalisering van de wereldhandel. Deze zogeheten Doha-besprekingen liggen ver achter op schema. De onderhandelingen zitten vast door onenigheid over landbouwsubsidies. De Amerikaanse landbouwsubsidies zijn ook nog inzet van een geschil dat Canada en Brazilië bij de WTO aanhangig hebben gemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.