Home

Achtergrond 4 reacties

Nieuwe grote speler op EU- rundvleesmarkt

Het Braziliaanse rundvleesbedrijf JBS neemt de helft van de aandelen van zijn Italiaanse collega Inalca over.

Daartoe hebben JBS en Cremonini, het moederbedrijf van Inalca een strategische alliantie gesloten. Door de overname van de aandelen krijgt JBS toegang tot de Europese rundvleesmarkt.

JBS is de grootste producent en exporteur van rundvlees ter wereld. Het bedrijf heeft 40.000 werknemers in dienst en verwerkt dagelijks bijna 52.000 slachtrunderen. Die verwerking vindt plaats in 23 Braziliaanse, 6 Argentijnse, 8 Amerikaanse en 4 Australische lokaties. Het bedrijf verkoopt zijn rundvlees in die productielanden.

Inalca is de grootste producent van rundvlees(producten) in Italië en één van de grotere rundvleesbedrijven in Europa. Het bedrijf produceert geportioneerd, voorverpakt, vers en diepgevroren rundvlees. Inalca behoort tot het moederbedrijf Cremonini, waartoe ook de rundvleesverwerker Montana Alimentari behoort.

Dit laatste bedrijf produceert snacks en kant-en-klare maaltijden met rundvlees voor cateringbedrijven. Montana Alimentari wordt geheel geïntegreerd in Inalca. Bij dit laatstgenoemde bedrijf werken 2.140 werknemers, die een omzet van ruim 1 miljard euro realiseren.

Cremonini heeft 7.600 medewerkers in dienst, die een omzet van ruim 2,3 miljard euro genereren. Inalca verkoopt zijn rundvlees in Europa, Rusland en Afrika. De afzetmarkten voor rundvlees van JBS en Inalca vullen elkaar dus goed aan.

JBS krijgt door de alliantie toegang tot de voedselproducenten, foodservicebedrijven en grote supermarktketens in Europa, Rusland en Afrika. Inalca kan de aanlevering van zijn grondstoffen veilig stellen en de controle over de hele productieketen van rundvlees­(producten) krijgen door de samenwerking met JBS.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Uchter, N

  Aanvulling: MKZ heeft niets van doen met voedselveiligheid. Wel met het welzijn van onze agrarische runderen.

 • no-profile-image

  gli

  Marktgericht!!!!!!!! dat is de kreet die wereldwijd opgeld doet!..
  Als we dit algemeen aanvaarden moeten we ook aanvaarden dat landen waar mond en klauwzeer heerst voorlopig, maar wel absoluut zeker, worden uitgeschakeld voor eventuele import binnen de EG. Zelfs als dit onze internationale handel mocht schaden: geen pardon!!!!!!!!!!
  Voedselveiligheid ook richting de agrariers gaat voor de markt!!!!!!

 • no-profile-image

  gli

  Marktgericht!!!!!!!! dat is de kreet die wereldwijd opgeld doet!..
  Als we dit algemeen aanvaarden moeten we ook aanvaarden dat landen waar mond en klauwzeer heerst voorlopig, maar wel absoluut zeker, worden uitgeschakeld voor eventuele import binnen de EG. Zelfs als dit onze internationale handel mocht schaden: geen pardon!!!!!!!!!!
  Voedselveiligheid ook richting de agrariers gaat voor de markt!!!!!!

 • no-profile-image

  Uchter, N

  Helemaal mee eens behalve dan dat wij GEHEEL Europa ook niet op slot doen als er in 1 land of regio MKZ is. Sinds twee jaar zijn er al 3 LANDEN van Brazilie van de importlijst (Ter informatie, Brazilie is een federatie van 26 Staten (landen)). De grootte van het land is dermate dat geheel Europa in dit ene "land" past en dan blijft er nog ruimte over. Boycot van MKZ gebieden prima en rechtvaardig, maar dan wel de regio´s waar het actief is. Gelijk aan de situatie destijds bij ons in Nederland waar de regio´s werden uitgesloten van export (voor vlees). Verder is al het vlees uit Brazilie zonder been en zoals we allen weten wordt het virus niet door het vlees overdragen. Ter algemene informatie een link over Brazilie ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Brazili%C3%AB ).

Of registreer je om te kunnen reageren.