Home

Achtergrond 232 x bekeken 1 reactie

Nieuwe commissie moet alternatieven Zeeuwse ontpoldering onderzoeken

Een nieuwe, nog in te stellen commissie moet alternatieven voor ontpoldering van landbouwgrond bij de Westerschelde beoordelen.

Zij krijgt daartoe tot uiterlijk 2010 de tijd. De coalitiefracties van CDA, PvdA en ChristenUnie hebben zich achter dit voorstel geschaard, bleek bij een vervolgdebat over de Scheldeverdragen, vanmiddag. Ze hebben goede hoop dat deze alternatieven ook gevonden worden.

Kees van der Staaij (SGP) is minder optimistisch. Hij stelde voor in de verdragen vast te leggen dat onteigening van landbouwgrond wordt uitgesloten. Dat amendement lijkt alleen op steun van de VVD te kunnen rekenen.

Het kabinet stemt in met de voorgestelde weg. Minister Gerda Verburg (LNV) waarschuwde opnieuw dat de marges voor alternatieven zeer klein zijn.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hans Wubs

    het is een vreemd gebeuren dat er afspraken zijn gemaakt om de natuur te compenseren. Alsof door de verdieping van de Westerschelde natuur verloren gaat, hooguit vindt er een kleine verandering plaats, maar dat kan zelfs mooier worden. En het vreemde is dat de natuur als een rechthebbende wordt voorgesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.