Home

Achtergrond 161 x bekeken

Nieuw project mikt op middel tegen Alzheimer

Een nieuw onderzoeksproject moet uiteindelijk leiden tot betere en veiliger medicijnen tegen de ziektes Alzheimer en Parkinson.

Het project van Top Institute Pharma dat maandag is gestart betreft onderzoek naar de hersenen van patiënten en van hersendonoren die toestemming hebben gegeven voor gebruik van weefsel voor wetenschappelijk onderzoek.

Het onderzoek richt zich op de genen die betrokken kunnen zijn bij het ontstaan van Alzheimer en Parkinson. ,,Het is in meerdere opzichten uniek'', zegt onderzoeker Joost Verhaagen van het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen.

,,Nooit eerder is een zo grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de ziekte van Alzheimer en Parkinson. Bovendien hebben wij onderzoek kunnen doen bij mensen die nog niet wisten dat ze Alzheimer hadden of bij wie de ziekte nog maar net aan het beginnen was.''

Daardoor is het mogelijk de allervroegste veranderingen te onderzoeken en de progressie van de ziekte te kunnen volgen. Verhaagen verwacht dat het onderzoek nieuwe inzichten oplevert in het ontstaan van de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.