Home

Achtergrond

Niet treuzelen met fast food

Een nietsvermoedende Brit, Jamie Thomson, hangt een boete van 175 euro boven het hoofd omdat hij te lang deed over een fast food-menu van de firma McMcDonald's.

Thomson at zijn voedsel naast het restaurant, gelegen aan een autosnelweg in de buurt van Gatwick, rustig op. Hij luisterde volgens zijn verklaringen in de dinsdageditie van The Guardian tijdens de lunch ontspannen naar de radio.

Enkele weken later kreeg hij een brief in de bus waarin hij door een particulier exploitatiebedrijf van parkeerplaatsen werd gesommeerd een fikse boete te betalen omdat hij te lang op het parkeerterrein van McDonald's had verbleven.

McDonald's bevestigde tegenover The Guardian dat er bij veertig vestigingen in het land een maximum parkeertijd van 45 minuten is ingesteld. De exploitant van de parkeerplaats, Civil Enforcement, gaat in uitzonderlijke gevallen tot sancties over. Thomson deed vier minuten te lang over zijn drive-in menu.

Civil Enforcement heeft cameraatjes geïnstalleerd die de nummerborden bij aankomst en vertrek scannen. Via de Britse kentekendienst achterhaalt het bedrijf dan het adres van de automobilist. Thomson wordt zo met aanmaningen, een oplopende boete en een deurwaarder belaagd. Hij is razend en wil nooit meer iets snels van McDonald's eten.

Een schrale troost is dat Thomson niet alleen staat tegenover de ingenieuze technieken. Pas nog kreeg een bejaard echtpaar in Wiltshire een strenge schriftelijke vermaning van de supermarktketen Tesco omdat ze in een filiaal te lang hadden gewinkeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.