Home

Achtergrond

Nibud: 2007 financieel iets makkelijker dan 2006

De Nederlanders hebben het dit jaar financieel wat makkelijker gehad dan in 2006.

Zij hebben minder bezuinigd, minder rood gestaan en zij deden duurdere aankopen dan de afgelopen jaren. Dit blijkt uit de eindejaarsenquête 2007 van het Nationaal Insituut voor Budgetvoorlichting.

De meeste mensen zijn optimistischer over hun financiële situatie dan de voorgaande jaren. Bijna 30 procent vindt dat hij er dit jaar op vooruit is gegaan, zo blijkt uit de enquête waarvoor bijna 2300 mensen zijn ondervraagd. Vorig jaar was dat 20 procent.

Ook het aantal mensen dat vindt dat zijn situatie is verslechterd, neemt af. Eind 2006 was dat 50 procent, nu 40. Drie op de tien mensen zeggen vaker of meer rood te hebben gestaan. Vorig jaar waren dat er nog vier op de tien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.