Home

Achtergrond

Nettowinst Claas 44 miljoen euro hoger dan in 2006

Landbouwmechanisatieconcern Claas kan terugkijken op een goed jaar met een groei van het resultaat voor belasting met 34,5 procent naar 176 miljoen euro.

De nettowinst pluste met 44 miljoen en belandde op ruim 101 miljoen euro. De omzet van de Duitse fabrikant steeg met 13 procent naar 2,7 miljard euro, zo blijkt uit de toelichting bij de cijfers over 2007.

Het concern blijft ook optimistisch ten aanzien van het komende jaar. Volgens Claas is de markt stabiel. De vraag naar machines zit in de lift door de wereldwijd toenemende behoefte aan professionalisering in de agrarische sector. Belangrijke factor is tevens de verbeterde inkomenssituatie bij de boeren. Claas verwacht daarom een verdere stijging van zowel omzet als resultaat.

In het afgelopen jaar deed het mechanisatieconcern vooral goede zaken in het segment oogstmachines, niet alleen op de thuismarkt maar ook in Groot-Brittannië, Frankrijk en Oost- en Midden-Europa. Ook trekkers werden goed verkocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.