Home

Achtergrond 174 x bekeken

Nepal blijft zoeken naar vermisten na instorten brug

Nepalese hulpverleners zoeken vandaag verder naar mensen die worden vermist na het instorten van een brug gisteren over de rivier Bheri, 380 kilometer ten westen van de hoofdstad Kathmandu.

De politie zei dat het dodental door het instorten van de brug tot vijftien is opgelopen. Gisteren repten de autoriteiten nog van dertien doden. Een politiewoordvoerder zei dat negen mensen als vermist zijn opgegeven.

De Nepalese autoriteiten hebben voor de reddingsoperatie honderden mensen ingezet. Gisteren zijn al veel overlevenden uit de rivier Bheri gehaald. Ongeveer dertig mensen zijn met verwondingen naar ziekenhuizen overgebracht.

De vijfhonderd meter lange brug stortte in onder het gewicht van vierhonderd tot vijfhonderd voetgangers die op weg waren naar een religieus festival. De politie vermoedt dat een van de pilaren van de brug het begaf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.