Home

Achtergrond 259 x bekeken

Nederlanders vieren kerst en oud en nieuw thuis

Nederlanders vieren kerst en oud en nieuw het liefst thuis met het gezin.

Ook andere familieleden en vrienden mogen aansluiten. Dat bleek vandaag uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy onder ruim 1600 ondervraagden.

55 procent van de ondervraagden viert kerst thuis, 40 procent doet dat ook met oud en nieuw. Het minst populair zijn uitgaan en op vakantie gaan tijdens de feestdagen.

Verder blijkt uit het onderzoek dat bijna driekwart van de Nederlanders dit jaar een kerstboom optuigt. De kunstkerstboom is daarbij populairder dan de echte boom: 60 procent van de Nederlanders heeft een kunstboom.

Ongeveer zes op de tien Nederlanders vindt de kerstdagen de gezelligste tijd van het jaar. Op ruime afstand volgen oud en nieuw (9 procent) en Koninginnedag (6 procent). Hemelvaart, Pinksteren en Pasen spelen nauwelijks een rol.

De meeste kerstbomen worden gekocht in een tuincentrum. Ook gaat een relatief grote groep naar een bouwmarkt voor een boom. Verder versiert ruim eenderde van de Nederlanders de tuin of buitenkant van het huis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.