Home

Achtergrond 167 x bekeken

NAVO weet: Nederland in 2010 echt weg uit Uruzgan

Bij de NAVO is het nu heel duidelijk: Nederland is eind 2010 weg uit de Afghaanse provincie Uruzgan.

Die verzekering hebben Tweede Kamerleden vandaag van NAVO-baas Jaap de Hoop Scheffer gekregen.

Een delegatie van Kamerleden van CDA, VVD, PVV en ChristenUnie bracht vandaag een bezoek aan de NAVO. PvdA, GroenLinks, SP en D66 bedankten daarvoor.

Volgens CDA-Kamerlid Karien van Gennip zal het voor de opvolger van De Hoop Scheffer geen verrassing zijn dat Nederland eind 2010 weg is. "Dat is nu in de hele NAVO bekend.'' Vorige week nog bleek dat de hoogste NAVO-militair, generaal Craddock, niet wist dat Nederland in 2010 zou vertrekken.

Om er 100 procent zeker van te zijn, zal de Kamer het kabinet vragen dat nog eens in een brief aan de NAVO te schrijven. De Hoop Scheffer beloofde de Kamerleden dat met een openbare brief te zullen beantwoorden.

Ook voor de VVD is instemming met het verlengen van de Uruzganmissie daarmee een stapje dichterbij. "Ik verwacht dat we met het antwoord van De Hoop Scheffer uit de voeten kunnen'', zei VVD-Kamerlid Hans van Baalen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.