Home

Achtergrond 1 reactie

NAV wil zetmeelaardappelprijsverhoging als cao Avebe doorgaat

Als werknemers van Avebe een loonsverhoging krijgen, eisen de leden extra geld voor hun aardappelen.

Dat zegt de NAV in een reactie op de nieuwe cao, waarover Avebe vorige week een akkoord bereikte met de vakbonden. Avebe en de vakbonden praten over een loonsverhoging van zes procent in twee jaar. De NAV vindt dit onvoorstelbaar.

"Toen Avebe vorig jaar in zwaar weer zat, hebben we tien miljoen euro gestort. Nu het beter gaat krijgen niet de boeren, maar de werknemers van Avebe meer geld." De boeren dreigen over te stappen op graanteelt.

"En wij moeten inspraak krijgen bij beslissingen die Avebe maakt", zegt Henk Nienhuis, voorzitter van de zetmeelcommissie van de NAV.

Eén reactie

  • no-profile-image

    bintje koper

    Ach Henk toch. Ik hoorde je vanmorgen op radio Drenthe. Je hebt de klok horen luiden, maar je hebt nog steeds niet de klepel gevonden. Praat toch eens verstandig als je meer leden bij de NAV wilt. Wat een geklets over cijfers die al drie jaar oud zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.