Home

Achtergrond 183 x bekeken

'Minder mensen van plan vuurwerk te kopen'

Nederlanders zullen dit jaar gemiddeld slechts een paar dubbeltjes meer besteden aan vuurwerk dan vorig jaar. Gaf men vorig jaar gemiddeld 48,15 euro uit, dit jaar zal dat 48,81 euro zijn.

Dat zegt onderzoeksbureau Q&A woensdag na recent onderzoek onder 1700 consumenten. Ook zijn minder mensen dit jaar van plan om vuurwerk te kopen. Zei vorig jaar nog 18 procent van de mensen vuurwerk te kopen, dit jaar is dat 13 procent.

Van de mensen die geen vuurwerk zullen kopen, zegt 56 procent dat ze hun geld liever aan andere zaken besteden. Een groot deel van de mensen zegt er geen behoefte aan te hebben om vuurwerk af te steken en een vijfde vindt het te gevaarlijk. Een ongeveer even grote groep mensen wil geen vuurwerk afsteken omdat het slecht voor het milieu is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.