Home

Achtergrond 156 x bekeken

Militair eerbetoon voor heldhaftige dieren

Ruim zestig heldhaftige dieren krijgen op 13 december een militair eerbetoon in Groot-Brittannië. Tijdens de ceremonie op een dierenbegraafplaats in Ilford bij Londen zullen ook Nederlandse helden worden geëerd.

Dat maakte de grootste veterinaire liefdadigheidsorganisatie van Groot-Brittannië, de PDSA, bekend. Het eerbetoon aan de 26 honden, drie paarden, 32 duiven en een kat vindt plaats om de restauratie van de PDSA-begraafplaats te vieren.

De dieren redden duizenden mensen het leven in oorlogs- en vredestijd. Zij werden door de PDSA onderscheiden met de Dickin Medaille. Voor hun inzet voor Nederland ontvingen een hond die mijnen opspoorde en vijf postduiven het 'Victoriakruis voor dieren'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.