Home

Achtergrond

Meevaller van 12 miljoen in filepotje

Het ministerie van Verkeer heeft 12 miljoen euro overgehouden uit een potje voor filebestrijding.

Het bedrag wordt teruggestort in het fonds voor de aanleg van wegen, bruggen en spoorverbindingen. Een woordvoerster heeft een bericht van NRC Handelsblad van vandaag daarover bevestigd.

Het gaat om geld dat afkomstig is uit een budget van 200 miljoen euro, bedoeld voor projecten om de files aan te pakken. Te denken valt aan zaken als langere invoegstroken, het beter afstellen van verkeerslichten en dergelijke. Volgens de woordvoerster is de meevaller ontstaan doordat projecten gunstiger zijn aanbesteed dan eerder werd verwacht. Het is dus niet zo dat er projecten niet worden uitgevoerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.