Home

Achtergrond 205 x bekeken

Meeste vaders houden persoonlijk gesprek met kind

De meeste vaders voeren meer dan twee keer per week een gesprek onder vier ogen met een thuiswonende zoon of dochter.

Een op de zes kinderen zegt nooit een-op-een met vader te praten. Van de vaders zegt 2 procent nimmer een persoonlijk gesprek te voeren met zijn kind. Dat staat in het kerstnummer van KRO Magazine dat onderzoek liet doen onder achthonderd vaders en kinderen.

De vaders lieten de onderzoekers van Newcom Research weten dat hun kinderen over alles met hen praten, maar dat seks en emoties onderwerpen zijn die ze liever met moeder bespreken. De ondervraagde kinderen denken daar anders over. De gespreksonderwerpen reiken niet verder dan schoolprestaties of praktische zaken, zeggen ze.

Volgens psychiater Bram Bakker, betrokken bij het opvoedprogramma 'Omdat ik het zeg' van de KRO, maakt het onderzoek duidelijk dat vaders zeer betrokken zijn bij het wel en wee van hun kinderen. Dat 79 procent trots is op zijn vaderrol is volgens Bakker min of meer logisch, maar dat 71 procent van de kinderen aangeeft trots te zijn op vader, vindt de psychiater 'zeer bemoedigend'. Zowel vaders als kinderen vinden dat vaders onmisbaar zijn in de opvoeding.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.