Home

Achtergrond 177 x bekeken

Meer loon voor agrarische loonwerkers

Werknemers bij bedrijven in de grondverzetsector, de meststoffendistributie en het agrarisch loonwerk krijgen over twee jaar verspreid een loonsverhoging van 6 procent. Dat staat in de nieuwe CAO-LEO die werknemersorganisaties en werkgeversorganisatie hebben bereikt.

De afspraken in de cao, die geldt voor alle ruim 2.000 bedrijven en hun ruim 20.000 werknemers, gelden van 1 april 2007 tot en met 31 maart 2009. In het akkoord krijgen de werknemers per 1 april 2 procent loonsverhoging gevolgd door nog een loonsverhoging van 1 procent op 1 oktober 2007. Per 1 april 2008 volgt weer een verhoging van 2 procent en 1 januari 2009 volgt de laatste stap vooruit van 1 procent.

De aanpassing van de onkostenvergoedingen vindt 1 april 2007 plaats en geldt vervolgens de gehele looptijd van de cao. Verder blijft de tekst uit de huidige cao ongewijzigd. In de tweede helft van 2007 verschijnt een nieuw cao-boekje met de nieuwe afspraken. De nieuwe loontabellen verschijnen uiterlijk half maart op de website van Cumela Nederland.

Meer informatie Website Cumela

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.