Home

Achtergrond

Mastercard komt met opvolger chipknip

Mastercard is van plan een alternatief voor de chipknip op de Nederlandse markt te brengen, de Paypass.

Dat bevestigde een woordvoerder van de creditcardmaatschappij vandaag naar aanleiding van berichtgeving in onder meer het AD.

Ook de Paypass kan worden gebruikt voor het betalen van kleine bedragen. Het systeem kan worden toegevoegd aan een creditcard. Het verschil met de chipknip is dat het pasje niet van tevoren opgeladen hoeft te worden. De Paypass wordt al gebruikt in andere landen.

De chipknip zal op termijn verdwijnen uit de winkels, zo liet eigenaar Currence in september weten. Winkeliers zouden te weinig gebruikmaken van de chipknip en pinnen zou in veel gevallen goedkoper zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.