Home

Achtergrond

'Maatregelen tegen tijgermug voldoende'

Volgens het Platform MVO-communicatie sierteelt worden er genoeg maatregelen genomen tegen de tijgermug.

Het platform reageert hiermee op het CLM (Centrum voor Landbouw en Milieu), dat vorige week opriep tot een importverbod van Lucky bamboo.

Het platform, een initiatief van VBN en Bloemenbureau Holland, geeft aan dat het Ministerie van Volksgezondheid nog een onderzoek uitvoert naar de tijgermug. Dit onderzoek wordt eind deze maand afgerond, en dan zal moeten blijken of er extra maatregelen nodig zijn tegen de tijgermug.

Verder zijn er, mede door de afspraken die er in 2006 zijn gemaakt tussen VWS, groothandel en importbedrijven, relatief weinig muggen aangetroffen. Volgens het platform is een importverbod, zoals het CLM wil, dus niet nodig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.