Home

Achtergrond 186 x bekeken

Lubbers: Balkenende gaat tot na verkiezingen door

Oud-minister-president Ruud Lubbers (CDA) gaat er vanuit dat premier Jan Peter Balkenende zeker tot na de volgende verkiezingen doorgaat.

Hij zegt dat in het kerstnummer van weekblad Elsevier dat deze week verschijnt.

Lubbers wijst erop dat discussie over zijn 'houdbaarheidsdatum' op gang kwam nadat hij tien jaar premier was geweest. "Balkenende begon in 2002 en over zijn opvolging wordt deze bewindsperiode dus nog niet gesproken'', aldus Lubbers.

Hij prijst de onverzettelijkheid van Balkenende, maar waarschuwt ook dat een politieke agenda noodzakelijk is. "Soms zal hij de PvdA moeten provoceren, maar tegelijkertijd mag hij geen voedingsbodem laten ontstaan voor CDA-oppositie tegen zijn kabinet.''

Begin jaren negentig ontstond een vete tussen Lubbers en toenmalig CDA-fractievoorzitter Elco Brinkman, die aangewezen was als toekomstig partijleider. Brinkman leverde aan het einde van de regeerperiode stevige kritiek op het kabinet-Lubbers III.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.