Home

Achtergrond

Loonsverhoging medewerkers Groothandel AGF

De 13.000 werknemers in de Groothandel in Aardappelen, Groenten en Fruit krijgen verdeeld over 2 jaar een loonsverhoging van 3,5 procent. Dat staat in het principe-akkoord dat is bereikt over een nieuwe CAO met een looptijd tot 31 maart 2008.

De salarisverhoging gaat in 2 fases. De medewerkers krijgen 2,75 procent meer loon per 1 juli 2007 en vervolgens nog eens 0,75 procent meer per 1 januari 2008. De voornaamste wijzigingen zijn verder gelegen in een uitbreiding van het salarisgebouw met twee extra functiegroepen, een verhoging van de nachttoeslag van 35 naar 40 procent, een levensloopreglement en een maatwerkregeling voor de arbeidsuren van de chauffeurs, die tot 23 maart 2011 een gemiddelde werkweek van 55 uur mogelijk maakt.

Er zijn tot slot nadere afspraken gemaakt over scholing. Het bestuur en de leden van Frugi Venta, alsmede de leden van de werknemersorganisaties, moeten het akkoord overigens nog goedkeuren. Daarna zal het CAO-boekje volledig worden herschreven en in juni worden verspreid. De volledige tekst van het principe-akkoord is te vinden op de site van Frugi-Venta.

Meer informatie De volledige tekst van het principe akkoord

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.