Home

Achtergrond

'Loonstrookje blijft vrijwel onveranderd'

Wie er komend jaar van de baas niks bij krijgt, gaat er in besteedbaar inkomen op achteruit.

Dat concludeert Logica CMG vandaag op basis van de salarisgegevens van een miljoen loonstrookjes. Bij een onveranderd brutoloon blijft ook het nettoloon hetzelfde. Daarmee wordt de voorspelde inflatie van 2,25 procent niet gecompenseerd en gaan veel mensen er dus netto op achteruit.

Werknemers met een salaris van tussen de 2250 euro en 4250 euro bruto gaan er relatief het meest op achteruit. Op de loonstrook zal komend jaar weinig veranderen, behalve voor de ruim 700.000 leaserijders. "Voor een leaserijder met een auto met een cataloguswaarde van 32.500 euro betekent dit een daling van het nettoloon van tussen de 27 euro tot 42 euro per maand.

Voor 'gezonde' mensen is ook de wijziging van het zorgstelsel een duur grapje. De no-claim van 255 euro vervalt en wordt vervangen door een eigen risico.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.