Home

Achtergrond 167 x bekeken

Londen wil duizenden windmolens in zee

De Britse regering wil de komende jaren grote investeringen doen in windenergie. Dat meldde de BBC zondag. In 2020 moet er voldoende windenergie worden geproduceerd om alle Britse huishoudens van elektriciteit te voorzien.

In dat jaar moet volgens de plannen 20 procent van alle energie uit duurzame energiebronnen komen.
Minister van Economische Zaken John Hutton wil voor de kust tot mogelijk 7000 windmolens bouwen. Dat komt neer op meer dan twee windmolens per mijl rond de kustlijn. Hutton gaf toe dat het landschap daardoor zal veranderen, maar het probleem van klimaatverandering moet aangepakt worden. ”We staan voor de keus als natie om de uitdaging aan te gaan of onze kop in het zand te steken”, zei Hutton tegen de BBC-radio.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.