Home

Achtergrond 243 x bekeken 2 reacties

Ledental Greenery zakt naar 1200

Coöperatie The Greenery telt in 2008 circa 1200 leden.

Dat is 300 leden minder dan begin dit jaar. Dat stelt de afzetorganisatie. De grens van 1000 leden komt in zicht, stelt de woordvoerder van de afzetorganisatie. Mogelijk in 2008 of 2009 zal het ledental onder deze grens zakken. "Dat is sneller dan verwacht", stelt de woordvoerder.

In 2006 verloor The Greenery 100 leden, terwijl dat ledenverlies in 2005 circa 400 was. Hoe het areaal van Greenery-telers zich verhoudt tot vorig jaar kon de woordvoerder niet zeggen. Hij stelt dat de volumedoelstellingen van de afzetorganisatie niet in gevaar zijn.

De afzetorganisatie stelt dat het grootste deel van de uitschrijvingen stoppers betreft, maar een aantal stapt over naar andere afzetpartijen. Hoeveel telers dat zijn, kon de woordvoerder ook niet zeggen. Komend jaar verwacht de afzetorganisatie voor komkommer en champignons op zoek te gaan naar nieuwe telers om aan de vraag van klanten te kunnen voldoen. Voor de overige producten verwacht de afzetorganisatie goed te kunnen voldoen aan de vraag van afnemers.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk

  Kleine tuinders kunnen hun hoofd niet boven water houden. Tegelijkertijd worden grote tuinders steeds groter (>40M2 is geen uitzondering) door deze vrijgekomen ruimte op te kopen.
  Het is dus een trend dat er steeds minder bedrijven zijn.
  Eigenlijk moet er dus gekeken worden naar het volume van de afgelopen jaren.

 • no-profile-image

  jan

  the greenery wint vele prijzen behalve DE prijs, en dan is dit de prijs die je moet betalen. Cooperatie abestuur trek je conclusies en vertrek. Ledenraad onderneem actie of vertrek zelf.

Of registreer je om te kunnen reageren.