Home

Achtergrond

Laurus wordt Super de Boer

Supermarktconcern Laurus is vanaf 1 januari 2008 niet meer.

Vanaf die datum gaan die supermarkten verder onder de naam Super de Boer, de enige supermarkt die het concern heeft overgehouden. Laurus heeft dat vandaag per brief aan zijn zakenrelaties laten weten.

Laurus is Latijn voor laurier, het symbool voor succes. Topman Jan Brouwer wilde van de naam af, omdat die staat voor een totaal mislukt fusieproduct.

Supermarktconcern Laurus ontstond eind jaren negentig uit een fusie tussen de Vendex Food Group en De Boer Unigro. De supermarkten Edah, Super de Boer, Konmar en Basismarkt behoorden vanaf het begin tot de Laurus-stal. Later kwamen daar Groenwoudt, Nieuwe Weme en Lekker & Laag bij.

In 2001 kwam het ambitieuze plan om alle supermarkten om te bouwen tot Konmar-winkels. Dat was het begin van het einde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.