Home

Achtergrond 217 x bekeken

Laatste suikerbieten komen goed uit de grond

Akkerbouwer Piet Rispens rooide vanmorgen met zijn buurman en loonbedrijf Dam zijn laatste suikerbieten.

Het is tevens de laatste klus voor het loonbedrijf. Afgelopen weekeinde had het gevroren, maar van zondagnacht niet meer. Daardoor verliep het rooien op de lichte zavelgrond goed. "Ik mocht mee in de laatste ronde", zegt de Groninger. "In september was ik de eerste en nu de laatste. In september had ik 17,5 procent suiker, nu verwacht ik 18,5 procent." De bieten hebben nu voldoende tijd gehad om te herstellen van de hagelschade die ze op 22 juni opliepen, aldus Rispens. "Driekwart van het blad sneuvelde." Foto Jan Bouwman

Fokker Teus van Dijk uit Giessenburg behaalde met Wilhelmina 358 zaterdag op de Holland Holstein Herds (HHH)-show in Zwolle het kampioenschap bij de oude koeien, én het algemeen kampioenschap bij de zwartbonten. Wilhelmina 358, die op 27 april 2001 is geboren, is een dochter van de stier Ked Juror ET. Van Dijk was afgelopen vrijdag en zaterdag erg succesvol. Hij had met Wilhelmina 369 ook de reservekampioen bij de zwartbonten en met Wilhelmina 401 de reservekampioen bij de vaarzen. "Dit is een geweldige uitslag voor mij", vertelt Van Dijk. Foto Ruud Ploeg

De Westlandse tuinders hebben hun ongenoegen over de problemen met het terugleveren van elektriciteit aan het openbare net niet onder stoelen of banken gestoken. Vandaag vond aan het slot van het werkbezoek dat minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken aan de gemeente Westland een stevige discussie plaats. De minister had al toegezegd zo snel mogelijk met een spoedwet te komen die WKK’s voorrang geeft bij de aansluiting op het hoogspanningsnet van landelijk netbeheerder Tennet. Maar het duurt zeker een jaar voor zo’n wet in werking treedt. Foto Fred Libochant

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.