Home

Achtergrond

Koude en sneeuw in zuiden en zuidoosten Europa

Ingesneeuwde scholen en van de buitenwereld afgesloten dorpen.

Een ongebruikelijke koudegolf die grote delen van Griekenland, Spanje en Italië sinds dit weekeinde in zijn greep houdt, duurt voort. Het winterweer is een gevolg van het naar het zuiden stromen van koude lucht uit Oost-Europa.

Na zware sneeuwval werden vandaag in Griekenland nog vier mensen vermist. Op het schiereiland Peloponnesos zijn reddingswerkers op zoek naar drie bergbeklimmers. Ze hadden zondag met hun mobiele telefoon om hulp gevraagd. In het noorden van Griekenland, waar het kwik tot onder het vriespunt is gezakt, wordt gezocht naar een vermiste herder. Tal van scholen zijn gesloten en ook het vliegverkeer ondervindt hinder, meldden Griekse media.

Ook het zuiden van Italië heeft te maken met lage temperaturen en sneeuw. In de stad Brindisi kwam een dakloze om door de kou. Op Sardinië kwam maandag het verkeer op tal van plekken tot stilstand door het barre weer.

Ook in de noordelijke helft van Spanje heerst een koudegolf. In de hoofdstad Madrid en anderen steden werden minimumtemperaturen van min 6 graden Celsius gemeten. Op Mallorca sneeuwde het boven een hoogte van 600 meter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.