Home

Achtergrond 166 x bekeken

Kosovo-rapport: partijen gaven niet toe

Bemiddelaars in het conflict over de toekomst van de Servische provincie Kosovo zijn er niet in geslaagd om tot een oplossing te komen omdat beide partijen niet aan elkaar wilden toegeven in de belangrijkste kwestie: soevereiniteit.

Dat staat in het verslag van het uit diplomaten van de Europese Unie, de Verenigde Staten en Rusland bestaande driemanschap waar het Britse persbureau Reuters de hand op heeft weten te leggen.

Volgens het driemanschap waren de gesprekken wel nuttig en hebben beide partijen, de Kosovo-Albanezen en de Servische regering, beloofd af te zien van geweld. Het rapport over het mislukte overleg is donderdagavond overhandigd aan secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties. Een advies over wat er nu moet gebeuren wordt niet gegeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.