Home

Achtergrond 210 x bekeken 4 reacties

Koopmans (CDA) teleurgesteld over nitraatmeting

De weigering van minister Cramer (Vrom) om nitraat dieper in het grondwater te meten stelt CDA-Kamerlid Ger Koopmans diep te teleur.

"Haar brief valt me, heel voorzichtig gezegd, niet mee’", zo reageert Koopmans op de brief van minister Cramer. De CDA-er heeft in juni aan de minister gevraagd om de nitraatmetingen aan te passen. Dat wil ze niet.

Koopmans eist dat Cramer in het Kamerdebat donderdag haar standpunt duidelijk beargumenteert. "Anders kan ik in allerlei zaaltjes niet uitleggen waarom de bemestingsnormen aangescherpt moeten worden", zegt Koopmans.

Het Kamerlid is iets beter te spreken over de brief van minister Verburg over de aanscherping van de normen. "Die brief valt me wel mee, want de aanscherping is iets sterk dan 't eerst leek."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ton

  Beste Dirk, blijkbaar ben je niet geheel op de hoogte; Cramer is van de Pvda en Ger Koopmans van het CDA. En wat betreft de rare bewegingen; vergeet effe niet dat Ger zijn roots in de agrarische sector heeft liggen, als geen ander weet hoe het mestdossier in elkaar steekt en nog altijd zijn nek heeft uitgestoken voor de agrarische sector. Alleen moet je af en toe in dit kronkelig politiek land meekronkelen voor het bereiken van resultaat. Ik ben meer voorstander voor het aandragen van argumenten zoals theo reintjes doet, daar kunnen we wat mee.

 • no-profile-image

  Arend

  Die Cramer is als je het mij vraagt nogal op de hand van de milieulobby.Vrouwen ondermekaar???

 • no-profile-image

  Theo Reintjes

  De meetdiepten moet men op verschillende diepten als proef doen. Dan komt de waarheid vanzelf naar boven. Er zijn veel water bronnen die zeer diep zijn, zeer goed drikwater hebben. Ze liggen ver onder de gestelde eisen. Als men bemest wat een gewas ontrekt is er niks aan de hand. Landbouwgrond die goed in orde is, dus ook voldoende humus in de teeltlaag, spoelt er niks uit. In bossen en natuurgebieden is dat anders en het blijkt dat daar de meeste nitraat uitspoelt. Je moet dieper meten, anders weet je niet of het uitspoelt. Daar is de nietszeggende nitraat norm van 50 mg op gebaseerd. Dus Ger Koopmans, dit is goed te verdedigen.

 • no-profile-image

  dirk

  Niet zo somber Koopmans je hebt zelf ook rare bewegingen gemaakt in het mestdossier Is Crawer niet een partijgenoot van u zo ja doe er dan wat aan

Of registreer je om te kunnen reageren.